12 REKA U SRBIJI PRETI DA SE IZLIJE: RHMZ izdao novo hitno saopštenje
Reka / Ilustracija, Foto: RINA

VAŽNO!

12 REKA U SRBIJI PRETI DA SE IZLIJE: RHMZ izdao novo hitno saopštenje

Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja

Objavljeno: 09:35h

Rano jutros Republički hidrometeorološki zavod Srbije objavio je hidrološko upozorenje o stanju reka na vodotokovima u Srbiji koje je posledica padavina tokom prethodnih dana.

Prema ovom upozorenju RHMZ na Zapadnoj i Južnoj Moravi sa pritokama, kao i na Mlavi, Peku, Timoku, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Belici, Lepenici, Lugomiru i Resavi do 24. maja vodostaji će biti u umerenom i većem porastu sa dostizanjem i prevazilaženjem upozoravajućih nivoa.

- Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja - upozorili su iz RHMZ.

Kakvo je stanje na rekama u Srbiji

RHMZ je takođe objavio i prognozu voda za velike reke u Srbiji za danas, pa sve do kraja vikenda, prema kojoj će na više vodotokova vodostaj porasti za za čak pola metra.

- Vodostaj Dunava je u manjem porastu sa tendencijom manjeg i umerenog porasta naredna četiri dana. Na Tisi je vodostaj u stagnaciji sa tendencijom stagnacije naredna četiri dana. Vodostaj Save je u porastu sa tendencijom stagnacije i manjeg porasta naredna četiri dana - navode iz RHMZ.

Ističu da će vodostaj Velike Morave u porastu sa tendencijom porasta naredna dva dana.

- Vodostaji na Dunavu i Tisi su u domenu srednje niskih, na Savi u domenu niskih i srednje niskih, a na Velikoj Moravi u domenu niskih vrednosti za ovo doba godine - saopštili su.

Bonus video:

01:44

EVO KAD ĆE SE SRUČITI JAKI PLJUSKOVI! Pomoćnik direktora RHMZ naveo kišne i sunčane dane od sutra do kraja naredne sedmice

(Espreso / Blic / Nikola Todorović / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.